Udgivet af Kg - Christian Spure Hansen, man d. 4. jul 2016, kl. 12:04

Den 15. juni 2016 skete desværre en ulykke på Københavns Vestre Kirkegård, som resulterede i et dødsfald på grund af en væltet gravsten.

For at undgå ulykker som denne, har kirkegården midlertidigt opsat Jernspyd omkring alle potentielt usikre gravsten. Spyddene må ikke fjernes før stenen er sikret.

Da gravstenen er privat ejendom, er det de pårørendes ansvar at sikre at gravstenen ikke udgør en sikkerhedsrisiko. Såfremt du ejer en gravsten hvor der er opsat spyd omkring, anbefales det derfor, at du kontakter en stenhugger og får stenen sikret.

Man har altid opsat gravsten/monumenter på sokkel, men man har i de fleste tilfælde ikke tidligere valgt at fasttappe sokkel og sten med hinanden. Det betyder, at ved kraftigt skub eller anden modstand kan stenen vælte. På Nivå og Karlebo Kirkegårde har alle disse gravsten derfor fået opsat jernspyd omkring stenen.

Kontakt kirkegården på tlf. 49147121 ved spørgsmål.

med venlig hilsen

Christian Spure Hansen - Kirkegårdsleder